Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

maandag 28 maart 2011

Tijd voor kuikentjes

Het is lente, dus tijd voor kuikentjes. Beheerder Angelique Jacobs is daarom gisteren afgereisd naar Barneveld om bij een hobbyfokker enkele eieren te halen van het zijdehoen te halen om deze in de broedmachine te laten uitkomen. Op Nieuw Rotsoord banjeren al enkele van deze van oorsprong Chinese juffertjes rond, maar Angelique wil de collectie uitbreiden met enkele andere kleurslagen.
Het zijdehoen staat bekend als een uitermate rustige en buitengewoon vriendelijke kip. Kortom, een ideale bewoner van de kinderboerderij.
Zijdehoeders danken hun naam aan hun merkwaardige veren. Die hebben namelijk geen 'baarden', waardoor het lijkt of de kip geen veren, maar een lekker knuffelvacht heeft. De 'gemankeerde' veren zijn overigens niet de enige bijzonderheid van dit ras. Zo is de huid blauwzwart van kleur en is het vlees - en zelfs de botten - sterk gepigmenteerd. En dat is dan voor Chinezen weer de reden om aan zijdehoenders een geneeskrachtige werking toe te schrijven en de vogel te verwerken in allerlei medicijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten