Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 1 juni 2011

Bijendag

Zoem, zoem, zoem... Oftewel druk, druk, druk... De bijenvolken van Nieuw Rotsoord zijn al druk bezig met het inzamelen van nectar, zodat de bezoekers verzekerd zijn van overheerlijke honing. Bloemenhoning, heidehoning, lindehoning, acaciahoning... alle soorten en smaken worden door de nijvere insecten geproduceerd. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? En hoe krijgt imker Jan van de Luijster de honing uit de raten zonder lek te worden gestoken? Het antwoord op deze en tal van andere bijenvragen krijgt u tijdens de Bijendag op Nieuw Rotsoord. 
De kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij kunnen hun eigen potje honing slingeren en het potje versieren met een zelfgemaakt etiket. Daarnaast geeft de imker ze een kijkje in de bijenkorf en leert hij ze kaarsen maken van bijenwas. En wie dan nog niet uitgekeken is op de bijen, kan met papier, schaar en lijm een mooie bij knutselen. 
Bijendag, Nieuw Rotsoord, zondag 5 juni van 13 tot 16 uur.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten