Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 24 april 2013

Vrijmarkt met Argentijns tintje


Nieuw Rotsoord kleurt dinsdag 30 april oranje, met hier en daar een toefje Argentijns blauw. En zo hoort dat natuurlijk ook, want het Koninkrijk der Nederlanden krijgt met de troonsaanvaarding van koning Willem-Alexander dankzij zijn vrouw Máxima een Zuid-Amerikaans tintje. Dus waart niet alleen de Hollandse koopmansgeest over de kindervrijmarkt in de boomgaard, maar verhogen Argentijnse koninklijke delicatesses als chipá (een hartige kaassnack) en alfajores (koekjes met caramel) en de typische Zuid-Amerikaanse thee mate cocido de feestvreugde.
De kindervrijmarkt begint om 13 uur en duurt tot 16 uur. Jonge marktlui hoeven geen standgeld te betalen, maar dienen wel zelf een kleed of deken mee te nemen om hun spullen op uit te stallen.
Een Argentijnse delicatesse: alfajores.
P.s.: Op 5 mei viert Nieuw Rotsoord het schaapscheerderfeest. Aanvang 13 uur. Kinderen leren dan alles over het verwerken van wol en kunnen zelf onder meer wol kaarden en verven. De schapen worden om 14.30 uur geschoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten