Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

zondag 11 mei 2014

Schapenscheerfeest en bijendag

Het is weer de hoogste tijd dat de schapen worden geschoren. Dat gebeurt zondag 18 mei op het schapenscheerfeest, dat van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt gehouden. Tijdens het festijn leer je alles over wolbewerking en kun je zelf wol kaarden, spinnen en weven. De schaapscheerder begint om 14.30 uur aan zijn klus. Hij weet dan heel wat camera's op zich gericht, want het scheren van de schapen is een spectaculaire gebeurtenis! Dit jaar combineren we het schaapscheerfeest met de bijendag. Dus kun je naast kaarden, spinnen en weven ook honing slingeren, waskaarsen maken en je eigen potje honing vullen. Lekker voor thuis!
Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Briljanttuinen, het volkstuinencomplex dat aan Nieuw Rotsoord grenst. Daar wordt om 13.30 uur een ronddleiding gegeven. En natuurlijk staat daar ook koffie, thee en gebak klaar voor de bezoekers. Bovendien is er een jamtest!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten