Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 5 november 2014

Op naar groene nieuwbouw!

Het hoofdgebouw van Nieuw Rotsoord is dringend aan vervanging toe. Inmiddels is een grote groep enthousiaste vrijwilligers en andere betrokkenen al druk bezig plannen voor een - uiteraard ecologisch verantwoorde - nieuwbouw te maken. Die komen tot stand in een zogeheten stakeholdersgroep. Daarin zitten onder meer vertegenwoordigers van Nieuw Rotsoord, (groot)ouders, vrijwilligers, scholen, het Nivon, Hoograven Duurzaam!, volkstuinenvereniging Briljant, Tafelboom, de gemeente en architect Richel Lubbers van Byrt Architecten. Zij hebben hun eerste wensen voor de nieuwbouw al kenbaar gemaakt. Dit Programma van Wensen (PvW) vormt de leidraad voor de locatie, het uiterlijk en de inrichting van het gebouw.
In de stakeholdersgroep neemt de gemeente een belangrijke plaats in, want zij is eigenaar van het huidige gebouw en het terrein. Wijkwethouder Lot van Hooijdonk brengt deze maand een bezoek aan Nieuw Rotsoord om de situatie met eigen ogen te bekijken. Hopelijk wordt dan ook snel duidelijk hoeveel de gemeente Utrecht kan bijdragen.
Ondertussen werkt de stakehodersgroep de plannen verder uit. Om nog meer inspiratie op te doen gaat zij vrijdag 7 november op excursie om diverse ecologische bouwwerken te bekijken en de voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen. Twee weken later, op 21 november, zal de groep tijdens een ontwerpdag de sfeerbepalende elementen en kenmerken benoemen, nagaan of de ontsluiting moet worden aangepast en de bouwwijze (bijvoorbeeld strobalen- of houtskeletbouw) bespreken. De vormgeving en inrichting van het nieuwe gebouw komen in december ter sprake.
Wie nog ideeën heeft en/of zijn of haar steentje wil bijdragen, kan contact opnemen met Ria Buts (die u vaak achter de bar van Nieuw Rotsoord aantreft), Angelique Jacobs (beheerder van Nieuw Rotsoord) of procesbegeleider Ad de Regt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten