Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 13 mei 2015

Schaapscheerdersfeest

Het is de hoogste tijd om de schapen te scheren. Dat gebeurt zondag 17 mei op het schaapscheerdersfeest, dat van 13.00 uur tot 16.00 uur plaatsvindt. Tijdens het festijn leer je alles over wolbewerking en kun je zelf wol kaarden, spinnen (op een echt spinnewiel) en weven. De schaapscheerder begint om 15.00 uur aan zijn klus. Hou de camera in de aanslag, want het scheren is een spectaculaire, fotogenieke bezigheid. 
Voordat de schaapscheerder aan zijn klus begint, neemt wijkwethouder Lotte van Hooijdonk om 14.30 uur officieel de elektrische bakfiets in gebruik, die daarna door wijkbewoners via Nieuw Rotsoord of Mobiel Hoograven kan worden gehuurd. Zie voor meer informatie het vorige bericht op dit blog. Tijdens het schaapscheerderfeest kunt u ook de Vogelopvang bezoeken, die dan open dag houdt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten