Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 2 september 2015

Heel Rotsoord Bakt op het oogstfeest


De zomer loopt ten einde, de herfst staat voor de deur. Maar niet getreurd, want de seizoenswisseling betekent ook dat het tijd is om groente en fruit te oogsten. Nieuw Rotsoord is dus rijp voor het jaarlijkse oogstfeest! En dat vieren we zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze keer ontvangen wij op Nieuw Rotsoord een heel bijzondere gast, namelijk Beth Storry. Zij verraste vorig jaar de jury van Heel Holland Bakt met een kiekeboetaart, een lekkernij waarvan de buitenkant er heel anders uitziet dan de binnenkant. Beths taart toonde aan de buitenkant de Britse vlag, maar bij het aansnijden piepte aan de binnenzijde de Engelse vlag tevoorschijn. Een huzarenstukje, en lekker bovendien! Ook tijdens het oogstfeest toont zij haar bakkunsten en leert ze de bezoekers hoe je in een mum van tijd heerlijke spongecakes (luchtige cake) kunt maken. Kortom, Heel Rotsoord Bakt.
Maar er worden niet alleen cakejes gebakken. Kinderen kunnen tijdens het oogstfeest tegen betaling van 1 euro op de boerderij alle ingrediënten oogsten en rapen om een lekker, gezond broodje te bakken en appelsap te persen.
Heb je genoeg van al dat lekkere eten en drinken, schuif dan eens aan bij kunstenares Nel Pak. Zij leert je hoe je de dieren van Nieuw Rotsoord kunt tekenen. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op haar website www.paknieuws.nl

Beth Storry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten