Steun Nieuw Rotsoord

Stichting Nieuw Rotsoord is voor een groot deel afhankelijk van giften. Elke bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom. U kunt ons steunen met een donatie op NL74 RABO 01034.32.248 t.n.v. Stichting Nieuw Rotsoord te Utrecht.

woensdag 29 februari 2012

Rotsoordbier


Heineken, Bavaria, Dommelsch... het gist in de brouwerswereld, want een nieuwe concurrent staat op het punt Nederland te laven met het nu al bijna legendarische Rotsoordbier. Een even ambachtelijk als revolutionair biertje, want het wordt gebrouwen in de boomgaard van Nieuw Rotsoord. En nee, daar staat geen brouwerij. Althans nog niet, maar zaterdag 3 en zaterdag 10 maart staat daar wel de Mobiele Buitenbrouwerij te pruttelen en borrelen. 
Kruiden maar ook honing van de kinderboerderij vormen de basis voor de receptuur. Lokale amateurbrouwers brouwen per keer 50 liter Rotsoordbier. Wie mee wil helpen, is vanaf 11 uur van harte welkom. Drinken is er overigens nog niet bij, want het bier heeft minimaal twee maanden nodig om te rijpen. 
Het Rotsoordbier is een initiatief van het Werklandschap EET, dat weer een onderdeel is van de vierde editie van Utrecht Manifest. Deze biënnale voor social design is in december van het afgelopen jaar van start gegaan en beleeft in mei 2012 zijn hoogtepunt. En laat dat nou net het tijdstip zijn waarop het bier gerijpt is! Maar voor het zover is, moet er eerst nog leven in de brouwerij op Nieuw Rotsoord. Kom dus en waan je voor ten minste één dag een heuse bierbaron(es).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten