 |
Siebe Warners roert in de brouwketel |
Lindebloesemhoning en lavendel zijn de twee meest opmerkelijke ingrediënten van het bier dat zaterdag 3 maart in de boomgaard van Nieuw Rotsoord is gebrouwen. Volgens Henriëtte Waal, ontwerper van de mobiele bierbrouwerij, is het een tripel, waarvan de graansamenstelling en het brouwschema gebaseerd zijn op een 18de-eeuws Utrechts recept.
Brouwmeester Henriëtte kreeg hulp van amateurbrouwer Siebe Warners uit Leidsche Rijn. Voor hem was het een unieke ervaring om in de openlucht bier te brouwen. ,,Normaal doe ik dat samen met mijn buurman in een schuur,'' aldus de enthousiaste Siebe.
 |
Brouwmeester Henriëtte Waal |
De twee brouwers moesten hun kunsten vertonen onder het kritische oog van bierkeurmeester en fanatiek hobbybrouwer Herman Beeke. Hij is ervan overtuigd dat het bier van Nieuw Rotsoord bij de liefhebbers in de smaak zal vallen. En voor wie wel van bier, maar niet van lavendel of honing houdt, komt de mobiele brouwerij zaterdag 10 maart terug om bij het tankstation met lokale ingrediënten aan de slag te gaan. ,,Dat wordt dan koffiebier,'' voorspelt Henriëtte, ,,want een ander lokaal ingrediënt kan ik daar niet bedenken.''
 |
Keurmeester Herman Beeke plukt lavendel |
|
|
De beide bieren zijn in mei tijdens Utrecht Manifest te proeven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten